Tesztkérdések - 4. fejezet

1. Az éjszakai állatok este és éjszaka vannak ébren, és akkor aktívak, amikor hűvös van, és nem éri őket
a. a hideg. hibás
b. az erős napsugárzás. helyes
c. az eső. hibás
Válasz: Az éjszakai állatok este és éjszaka vannak ébren, és akkor aktívak, amikor hűvös van, és az erős napsugárzás nem éri őket.
2. Amikor csak lehet, árnyékban tartózkodnak, délben elkerülik a Napot, és csak reggel és késő délután vagy este aktívak
a. a növényevők. hibás
b. az éjszakai állatok. hibás
c. a nappali állatok. helyes
Válasz: Amikor csak lehet, árnyékban tartózkodnak, délben elkerülik a Napot, és csak reggel és késő délután vagy este aktívak a nappali állatok.
3. A hazai vadkacsák ……………, amikor a legerősebb az UV-sugárzás, a parti, árnyékot adó fák alatt fekszenek és pihennek.
a. 11.00-15.00 óráig helyes
b. 15.00-20.00 óráig hibás
c. 6.00-11.00 óráig hibás
Válasz: A hazai vadkacsák 11.00-15.00 óráig, amikor a legerősebb az UV-sugárzás, a parti, árnyékot adó fák alatt fekszenek és pihennek.
4. Az Északi-sarkon élő jegesmedvék különleges ………… napszemüvegként védenek, hiszen a fehér hóról visszatükröződő erős napsugárzás is ártalmas.
a. fejformája hibás
b. hatodik érzékei hibás
c. szemhéjai helyes
Válasz: Az északi sarkon élő jegesmedvék különleges szemhéjai napszemüvegként védenek, hiszen a fehér hóról visszatükröződő erős napsugárzás is ártalmas.

Ellenőrzés

A Magyar Vöröskereszt és az MTA Szociológia Kutatóintézetének közös egészségvédő programja iskolák számára
Beharangozó Napsugárzás Tesztkérdések Kisérletek Iskolaudvar Irodalom Letöltések 1. fejezet 2. fejezet 3. fejezet 4. fejezet 5. fejezet 6. fejezet 7. fejezet Tesztkérdések 1 Tesztkérdések 2 Tesztkérdések 3 Tesztkérdések 4 Tesztkérdések 5 Tesztkérdések 6 Kisérletek 1 Kisérletek 2 Kisérletek 3 Kisérletek 4 Kisérletek 5 Kisérletek 6 Kisérletek 7